2016-11-07 12:17:07

*

XVI. tjedan talijanskog jezika i kulture

Tjedan talijanskog jezika organizira se u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije s ciljem promoviranja talijanskog jezika u cijelom svijetu, svake godine s novoizabranom temom.

16. tjedan talijanskog jezika obilježili smo u školskoj knjižnici u četvrtak 27. listopada 2016. Sudjelovali su svi učenici koji polaze fakultativni talijanski jezik. Pokretač obilježavanja 16. tjedna talijanskog jezika u našoj školi jest profesorica talijanskog jezika Nikolina Petranović. Profesorica je potaknula učenike da samostalnim radom prezentiraju Italiju i bujnost talijanskog jezika. Učenici 3. razreda pjesmom „Felicita“ zaista su unijeli sreću u prostoriju. Također, napravili su prezentaciju izvrsnih talijanskih specijaliteta. Učenice 2. razreda potaknule su nas na razmišljanje i pokazale svoje raskošne talente recitirajući poeziju poznatih talijanskih pjesnika. Učenici 4. razreda napravili su prezentaciju o Italiji i talijanskom jeziku, a publika je pokazala dobre rezultate u poznavanju talijanske kulture i jezika. Na kraju smo imali domjenak prepun talijanskih predjela, glavnih jela, deserata i grickalica koji su učenici donijeli od kuće.

Prednost naše škole jest zastupljenost mnogih projekata i programa, čime se potiče učenike na razvijanje kreativnosti, maštovitosti i snalažljivosti. Uz dobru zabavu obilježili smo 16. tjedan talijanskog jezika, ponešto smo naučili i dobro se zabavili.

Parlate italiano i družimo se dogodine!

Krešimir Pavličić, 2. b

  


Srednja škola Tina Ujevića Kutina