2016-11-28 09:20:34

ČITANJEM DO ZVIJEZDA 2016./17. - provedena 1. razina natjecanja

Dana 25. studenog 2016. godine, točno u podne, u Srednjoj školi Tina Ujevića, Kutina, kao jednoj od mnogobrojnih sudionica, održano je natjecanje u kvizu znanja Čitanjem do zvijezda 2016./17. u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti rješavao se mrežno/on-line, a  pristupile su mu četiri učenice: Ana Bajlović (1. a, OG), Marcela Finek (3. c, PMG), Ema Krajinović (4. b, OG) i Maja Kranjčec (2. e, EK). Zadatak za prvu razinu kviza bio je pročitati dvije knjige: Patnje mladog Werthera J. W. Goethea te Pitaj Alicu - dnevnik jedne narkomanke anonimne autorice. Tema ovogodišnjeg natjecanja jest dnevnik kao književna forma.

S ponosom možemo reći da su se tri učenice plasirale na sljedeću županijsku razinu (A. BajlovićM. FinekE. Krajinović) koja će se održati 3. veljače 2017. g. Za tu će razinu biti potrebno pročitati još jednu knjigu: Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme, Shermana Alexiea, te proširiti znanje o prethodno pročitanim knjigama, o njihovim piscima, prevoditeljima, ilustratorima te o žanru u kojem su knjige pisane.

Da bi sve bilo regularno, za vrijeme rješavanja kviza bilo je prisutno povjerenstvo, službeno oformljeno za tu svrhu, i to u propisanom sastavu od dva člana: Ivana Kovačić, prof. pedag. i Jelena Bartulović, mag. educ. croat.

Mentorica projekta na razini škole jest knjižničarka Martina Filipović, prof. i dipl. bibl.

 


Srednja škola Tina Ujevića Kutina