preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Čitajanka

Potražite na nas na

 

KnjižnicaSSTinaUjevićaKt

Kako Ujević veli

Igračka vjetrova

Pati bez suze, živi bez psovke,
i budi mirno nesretan.
Tašte su suze, a jadikovke
ublažit neće gorki san.

Podaj se pjanom vjetru života,
pa nek te vije bilo kud;
pusti ko listak nek te mota
u ludi polet vihor lud.

Leti ko lišće što vir ga vije,
za let si, dušo stvorena;
za zemlju nije, za pokoj nije
cvijet što nema korijena.

Tin Ujević 

Augustin

Augustin 2016.

Augustin 2015.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2016.

Ukupno: 137318
Ovaj mjesec: 2199
Ovaj tjedan: 42
Danas: 42
Pametni alati

Glogster

Zondle

Prezi

Slide share

School Tube

Učenički ostvaraji

VIDEOURADCI

Kristijan Jalšić, 2. b

kratki film "Snaha"

Kratki film "Snaha"

 


MINI E-IZLOŽBA

likovni radovi

Ana Cvetko, 2. b


Petra Tuksar, 2. b


Matea Jurić, 2. e


Amalia Bušić, 2. b

vijesti

Kazalište u knjižnici

Jučer, 20. prosinca, imali smo čast u knjižnici ugostiti dvoje akademskih glumaca gđu Nermu Kreso-Kavain i g. Darka Kavaina iz Kazališnog studija iz Rijeke.

Učenici 2. razreda prisustvovali su 90-minutnoj predstavi-radionici koja je posebno osmišljena za škole kako bi im kombinacijom klasične i interaktivne predstave, predavanja i radionice rekli što više o temi koju obrađuju. Tema za 2. razrede bila je Marin Držić o kojemu su učenici učili slušajući uvodne podatke i vrlo zanimljive činjenice o tom velikanu i okolnostima u kojima je djelovao te su gledali originalne prizore iz djela, a nekoliko dobrovoljaca imalo je priliku glumiti. Uza sve to, bilo je puno smijeha i zabave!

Učenici 1. razreda učili su o grčkoj tragediji, njezinu nastanku, povijesnim okolnostima, običajima, mitologiji te o najvažnijim autorima i djelima tog razdoblja. I ta je tema prezentirana pripovijedanjem i dramskim prizorima, a učenici će se sigurno sjećati i izvedbe Eteokla i Polinika koje su odlično utjelovili njihovi razredni kolege. J

Zahvaljujemo našim gostima iz Rijeke i svim učenicima koji su sudjelovali i surađivali! Također zahvaljujemo svim profesorima na pomoći, strpljenju i razumijevanju!

Više fotografija i video možete pogledati na FB stranici školske knjižnice: https://www.facebook.com/KnjiznicaSSTinaUjevicaKt/

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 21. 12. 2018. 13:55

Citiranje u digitalnom okruženju

Osvanuo je opsežan PRIRUČNIK O CITIRANJU koji detaljno govori o citiranju, autorskim pravima, plagiranju, o sustavima i stilovima citiranja (s pregršt primjera) te o digitalnim alatima za upravljanje bibliografskim bilješkama (konkretno, njihovu oblikovanju u Wordu - sa slikovnim uputama te o stvaranju vlastite baze bilježaka u alatu Zotero). Toplo preporučujem! Vrlo koristan priručnik, napose budućim studentima.

https://www.e-skole.hr/wp-content/uploads/2018/02/Citiranje-u-digitalnom-okruzenju.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 8. 3. 2018. 12:09

Umjetnička izložba u knjižnici

Srdačno vas pozivamo da svratite u našu knjižnicu i pogledate majstorske poteze olovkom naše učenice 2. c razreda - Petre Vagan.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 16. 11. 2017. 11:26

Učenici naše škole kao pravi glumci...

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 10. 10. 2017. 09:47

Augustin 2017.

Izašao je novi list učenika naše škole - Augustin, koji možete čitati mrežno, klikom na sliku, a može se pronaći i koji primjerak u knjižnici.

Ove su godine naši novinari bili jako vrijedni te su sa svojom menotoricom, prof. Slađanom Županc, napravili još bolji i još ljepši školski list. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 9. 6. 2017. 08:25

*

XVI. tjedan talijanskog jezika i kulture

Tjedan talijanskog jezika organizira se u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije s ciljem promoviranja talijanskog jezika u cijelom svijetu, svake godine s novoizabranom temom.

16. tjedan talijanskog jezika obilježili smo u školskoj knjižnici u četvrtak 27. listopada 2016. Sudjelovali su svi učenici koji polaze fakultativni talijanski jezik. Pokretač obilježavanja 16. tjedna talijanskog jezika u našoj školi jest profesorica talijanskog jezika Nikolina Petranović. Profesorica je potaknula učenike da samostalnim radom prezentiraju Italiju i bujnost talijanskog jezika. Učenici 3. razreda pjesmom „Felicita“ zaista su unijeli sreću u prostoriju. Također, napravili su prezentaciju izvrsnih talijanskih specijaliteta. Učenice 2. razreda potaknule su nas na razmišljanje i pokazale svoje raskošne talente recitirajući poeziju poznatih talijanskih pjesnika. Učenici 4. razreda napravili su prezentaciju o Italiji i talijanskom jeziku, a publika je pokazala dobre rezultate u poznavanju talijanske kulture i jezika. Na kraju smo imali domjenak prepun talijanskih predjela, glavnih jela, deserata i grickalica koji su učenici donijeli od kuće.

Prednost naše škole jest zastupljenost mnogih projekata i programa, čime se potiče učenike na razvijanje kreativnosti, maštovitosti i snalažljivosti. Uz dobru zabavu obilježili smo 16. tjedan talijanskog jezika, ponešto smo naučili i dobro se zabavili.

Parlate italiano i družimo se dogodine!

Krešimir Pavličić, 2. b

  

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 7. 11. 2016. 12:17

Poziv na sudjelovanje u božićnoj priredbi

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 27. 9. 2016. 09:30

Čitanjem do zvijezda 2016./2017.

Čitanjem do zvijezda 2016./2017

Ove smo se godine odučili uključiti u kviz znanja Čitanjem do zvijezda. Za sudjelovanje treba dobra volja i nekolicina pročitanih knjiga u ležernom tempu i solidnom vremenskom razmaku. Knjige su, dakako, osigurane i na raspolaganju te vas čekaju u školskoj knjižnici!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 27. 9. 2016. 08:05

Ljetno (ne)radno vrijeme

Zbog godišnjeg odmora knjižnica neće raditi od 7. srpnja do 19. kolovoza.

Zahvaljujem na razumijevanju! smiley

Knjižničarka M. F.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 20. 6. 2016. 13:58

Novi Augustin

Novi Augustin (2015./2016.), školski list naših učenika i naše škole, osim u tiskanom izdanju koje kola po školi, a ima ga i u knjižnici, možete čitati u u e-obliku klikom na https://joom.ag/9sQQ.

Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 20. 6. 2016. 13:53

Završen natječaj za najljepše pismo Vijest ima dokument u privitku

Danas, 11. svibnja na Svjetski dan pisanja pisama uručili smo nagrade za najljepša pisma u ovoj godini. Konkurencija je bila nevelika, ali jaka. Puno lijepih riječi, raznih osjećaja i vrlo kreativnih omotnica... Povjerenstvo je pomno ocjenjivalo radove pri čemu je komentiralo da su odlučivale nijanse te smo ipak dobili najljepše pismo.

Prvo mjesto pripalo je Karlu Rapljanu, učeniku 3. a razreda. Drugo mjesto osvojila je Marina Posarić, također učenica 3. a razreda, dok je treće mjesto (iako ga trpamo na drugo zajedno s Marinom cool) osvojio Krešimir Pavličić, učenik 1. b razreda. Čestitamo pobjednicima, a ostale natjecatelje također pohvaljujemo za vrlo lijepa i dirljiva pisma! 

Glavne nagrade su, dakako, knjige uz slatki dodatak i pokoju korisnu sitnicu, dok su i ostali natjecatelji dobili poklončić kao znak pažnje i zahvale.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i pišemo si dogodine! mail

(Tko kaže da su prava pisma izumrla?!laugh Dokaz: u prilogu. )

  

   

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 11. 5. 2016. 12:11

Natječaj za najljepše pismo 2016. Vijest ima dokument u privitku

mail

I ove smo godine objavili natječaj za najljepše pismo. Natječaj je otvoren do 9. svibnja (ponedjeljak), a prva tri mjesta bit će nagrađena. Glavna nagrada jest, naravno, knjiga.

Detalji i propozicije nalaze se u priloženom dokumentu. A za eventalna dodatna pitanja obratite se knjižničarki.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 25. 4. 2016. 12:58

Zbirka rara

ZBIRKA RARA

Povodom Dana hrvatske knjige (22. 4.) i Svjetskog dana knjige i autorskog prava (23. 4.) pozivamo vas da navratite u školsku knjižnicu kako bi vidjeli našu skromnu, ali vrijednu izložbu starih knjiga koje su dio našeg fonda - zbirka rara (zbirka za staru i rijetku građu).

Zbirku rara naše srednjoškolske knjižnice čine knjige s kraja 19. i iz 20. stoljeća, a u njoj se nalazi 27 knjiga/primjeraka. Sva je građa pisana na hrvatskom jeziku, a prevladava područje književnosti iza kojeg slijede knjige iz povijesti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 19. 4. 2016. 12:51

Izlet u Zagreb 12. 4. 2016.

DŽAMIJA, PRAVOSLAVNA CRKVA, SINAGOGA

Dana 12. travnja pod vodstvom prof. Branke Pelin i u pratnji knjižničarke Martine Filipović organiziran je izlet u Zagreb, tj. posjet džamiji, pravoslavnoj crkvi i sinagogi. Izletnici su bili učenici iz četvrtih, trećih i nešto iz drugih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 13. 4. 2016. 13:15

PLESOM PROTIV NASILJA

PLESOM PROTIV NASILJA

U našoj smo se školi jučer priključili svjetskoj kampanji One Billion Rising – Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama. Manifestacija se održava već četvrtu godinu zaredom u više od 200 zemalja. Pokrenuta je 2012. godine na Valentinovo, a potaknuta zapanjujućim statističkim podatcima u kojima diljem svijeta 1 od 3 žene pretrpe nasilje ili silovanje – što bi bila 1 milijarda žena i djevojaka. Kampanja se provodi tijekom veljače pa sve do 8. ožujka. Njome se želi upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava, a ovogodišnja tema vezana je uz nasilje nad najugroženijim, marginaliziranim skupinama – ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, Romkinjama, izbjeglicama.

Kampanji se pridružuje plesom na V-dan (Valentinovo) u 12 h, obično na trgovima gradova – čime se izražava netolerancija nepravde te se pokazuje moć globalne solidarnosti i zajedničke akcije. Ovogodišnja koreografija i pjesma nosi naziv Break the Chain, a može se pronaći na YouTubeu ili na službenim stranicama kampanje (http://www.onebillionrising.org/resources/music-video-resource-page/, 12.2.2016.).

Naši su srednjoškolci, zajedno s članovima odlične plesne skupine M 18 i plesom Break the Chain, u školskom holu digli svoj glas protiv nasilja te na taj način upozorili i na vršnjačko nasilje koje predstavlja sve izraženiji problem u društvu. Plesom protiv nasilja nad ženama samo je jedna od aktivnosti školskog projekta Aktivno za ravnopravnost (http://www.cesi.hr/hr/projekt-aktivno-za-ravnopravnost/, 12.2.2016.) – u kojemu se raznim aktivnostima promoviraju ljudska prava, rodna ravnopravnost, tolerancija i nenasilje, a voditeljica tog projekta u našoj je školi profesorica sociologije Branka Pelin.

Zahvaljujemo našoj vrijednoj profi na inicijativi i trudu i na tome što je žrtvovala brojne velike odmore da bi što bolje uvježbala koreografiju s učenicama, kojima također zahvaljujemo na angažmanu i borbi protiv nasilja!

Više o kampanji: http://www.onebillionrising.org/ (12.2.2016.) 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 12. 2. 2016. 10:47

Valentinovo

heartbroken heartheartbroken heartheartbroken heartheartbroken heartheartbroken heartheartbroken heartheartbroken heartheartbroken heart


I ove će godine naše poštarice vrijedno i odgovorno dostaviti sva ljubavna pisma vašim simpatijama, tajnim ili javnim kiss...

Sandučić je postavljen u holu kod kantine i čeka da ga napunite slatkorječivim pisamcima!

Pismo može biti u mail , zalijepljeno, onako službeno, a može biti i na papiriću istrgnutom iz bilježnice. Sve je prihvatljivo dok ima navedenog primatelja (i to imenom, prezimenom i razredom)! A ne bi bilo zgorega da se i vi potpišete... blush

Pisma možete ubacivati do petka 12. veljače, a raspodjela će biti u ponedjeljak 15. veljače.

Iskoristite priliku i recite što vam je na heart!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 9. 2. 2016. 08:20

Bili smo u nabavi...

                                                                              

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 26. 1. 2016. 09:58

Parlaonica

Izlasci i zabava bez alkohola – je li to moguće? 

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji traje od 15. studenog do 15. prosinca, dana 2. prosinca u našoj je školskoj knjižnici održana parlaonica na temu: Izlasci i zabava bez alkohola – je li to moguće? 

Kao i u svakoj parlaonici, bile su formirane dvije grupe, od tridesetak učenika svih generacija naše škole – afirmacijska (oni koji misle da je zabava bez alkohola itekako moguća i dobra) i negacijska (oni koji drže da za dobru/bolju zabavu ipak treba popiti koju čašicu).

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 7. 12. 2015. 11:54

Gostovanje Božice Brkan

Kajkavska čitanka Božice Brkan

Dana 24. studenog u našoj je školskoj knjižnici gostovala književnica i novinarka Božica Brkan. Glavni razlog za posjet bilo je predstavljanje Kajkavske čitanke Božice Brkan koju je u veljači o. g. Agencija za odgoj i obrazovanje odobrila kao pomoćno sredstvo u nastavi hrvatskog jezika za sve srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 26. 11. 2015. 09:20

Opet novi naslovi u knjižnici

          

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 26. 10. 2015. 07:13

Kutinski dani znanosti i umjetnosti

Kutinski Ogranak Matice hrvatske i Srednja škola Tina Ujevića obilježili su Kutinske dane znanosti i umjetnosti skupom o mladim znanstvenicima koji su gimnazijsko obrazovanje završili u Kutini. Skup je održan u petak, 16. 10. 2015. g., na obljetnicu rođenja dr. Gustava Barona, rektora Zagrebačkog sveučilišta, crkvenog dostojanstvenika i dobrotvora grada.

Ovogodišnja gošća bila je dr. sc. Vlatka Mičetić Stanković, kustosica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, voditeljica zbirki kornjaša.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 20. 10. 2015. 08:52

Imamo Scrabble!

   

Da, na hrvatskom je.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 7. 10. 2015. 09:35

Čitateljski klub

Osnivamo književni, tj. čitateljski klub školske knjižnice!

Princip je takav da se sastajemo jednom mjesečno (da vam ne bi bilo previše! wink) – npr. zadnja srijeda u mjesecu 8. sat (14.00 – 14.45 h) te da razgovaramo o unaprijed dogovorenoj i pročitanoj knjizi. Svatko može predložiti knjigu koju ćemo čitati tijekom mjeseca te sve ovisi o vašim interesima i željama.

Bilo bi poželjno da se prije sastanka svatko od vas potrudi saznati više o autoru i da pronađe neke zanimljivosti, kritike, komentare i sl. o pročitanoj knjizi. Na sastancima svaki učenik ima pravo iznijeti vlastitu predodžbu knjige, interpretaciju, opaske i komentare.

Književni je klub prilika za ugodno druženje i širenje vidika. Nema ocjena, nema sankcija ako knjigu niste stigli pročitati do kraja… Samo razgovor ugodni…

Temeljni  je cilj Književnog kluba „otkrivanje“ uživanja u književnosti, koje izravno ili neizravno uključuje i biblioterpaiju, te popularizacija čitanja. Ostali ciljevi su: potaknuti učenike na čitanje, stvaranje učestale navike čitanja raznovrsne građe i knjiga izvan lektire, razvoj kritičkog promišljanja, poticanje na suradnju i dijalog te razvijanje tolerancije prema tuđem mišljenju.

Svaka pročitana knjiga bit će ujedno i povod za raspravu o brojnim pitanjima, a kroz razgovore o likovima, njihovim odnosima, situacijama i svim ostalim elementima radnje, članovi čitateljskog kluba doći će do raznih zaključaka. Sastanci  kluba omogućuju povezivanje književnosti i pročitanih djela s drugim sferama te sa suvremenim životom.

Prvi dogovorni sastanak jest u srijedu 30. rujna 2015. u 14 h u školskoj knjižnici.

Za sva dodatna pitanja, stojim vam na raspolaganju!

Martina F.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 28. 9. 2015. 12:48

Novi naslovi u knjižnici

       

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 22. 9. 2015. 11:20

Novi Augustin Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pročitati novi broj školskih novina Augustin. Osim priložene e-inačice, u knjižnici Augustin možete čitati u tiskanom obliku.

Uživajte!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 6. 7. 2015. 09:41

Ljetne posudbe

U svojoj školskoj knjižnici možete posuditi knjige preko ljeta, i to do 5 komada. smiley Ljetne posudbe traju do početka školske godine; dakle, knjige vraćate tek početkom rujna.

Školska knjižnica neće raditi od 10. srpnja do 21. kolovoza. 

Uživajte u ljetu!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 29. 6. 2015. 12:31

Završen natječaj za najljepše pismo Vijest ima dokument u privitku

Naš natječaj za najljepše pismo je završio. Od pristiglih pisama odabrali smo tri najljepša i najposebnija, a pobjedničko mjesto pripalo je Anji Sokol, učenici 1. a razreda. Anja je na poklon dobila prigodnu knjigu - Najljepša ljubavna pisma slavnih muškaraca (ur. Ursula Doyle). Osvajateljice drugog i trećeg mjesta također su bile nagrađene simboličnim poklonom. 

Pobjedničko pismo, kao i druga dva, nalaze se kao priloženi dokument. A moći ćete ih pročitati i u našim školskim novinama "Augustin".

Čestitamo pobjednicama, a ostalim učenicima/sudionicima natječaja najljepše zahvaljujemo na sudjelovanju!

Pišemo si dogodine...!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 11. 5. 2015. 10:40

Boje seoskog sladoleda

U ponedjeljak 4. svibnja u našoj je školi gostovao književnik Bogdan Arnautović, koji je prozaist i pjesnik, ali i publicist, novinar, urednik i nakladnik.

Gospodin Arnautović osnovnu je školu završio u Petrinji, srednju u Sisku, a u Zagrebu je studirao pravo. Bavi se novinarstvom te živi i radi u Sisku.

Od 1981. objavljuje poeziju, prozu, kritiku i esejistiku u brojim književnim časopisima, novinama i zbornicima te na televizijskim i radijskim emisijama.

Objavio je šest knjiga poezije i publicistike, a prevođen je na engleski, slovenski, slovački i makedonski jezik. Zastupljen je u antologijama i zbornicima. Autor je kratkih i dokumentarnih filmova.

Kao sudionik Domovinskog rata odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i medaljom Oluja.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 5. 5. 2015. 08:49

Natječaj za najljepše pismo Vijest ima dokument u privitku

Povodom Svjetskog dana pisanja pisama, koji se obilježava 11. svibnja, od 27. travnja (pon) otvaramo natječaj za najljepše pismo. Pisma se "šalju" do 7. svibnja (čet). Progalašenje pobjednika i uručenje nagrada za tri prva mjesta održat će se 11. svibnja (pon) u školskoj knjižnici.

Propozicije i druge detalje možete pronaći u priloženom dokumentu, a za eventualna pitanja možete se obratiti školskoj knjižničarki.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 24. 4. 2015. 09:24

Odražana radionica na temu Trgovanje ljudima

Dana 16. travnja o. g. u našoj je knjižnici održana radionica/predavanje na temu Trgovanje ljudima. Predavanje je organizirano u suradnji s Crvenim križem iz Siska i MUP-om – Policijskom postajom Kutina.

Predavanje je ponajprije usmjereno na mlade osobe koje su pri završetku svog srednjoškolskog obrazovanja te kreću u, manje-više, samostalan život. Stoga su na predavanju bili prisutni svi učenici četvrtih razreda naše škole.

Predavačice su govorile o fazama pridobivanja žrtava, oblicima iskorištavanja, o opasnostima sumnjivih oglasa za posao te o mogućoj prevenciji trgovanja ljudima. Osim predavanja, na satu su prikazani i kratki filmovi – svjedočanstva žrtava trgovanja ljudima te kratak film Dvije djevojčice (koji je dio kampanje protiv trgovanja ženama i djevojkama), a koji se može pogledati na stranicama http://www.cesi.hr/ te na YouTubeu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 21. 4. 2015. 08:36

Razmisli - treba znati stati

 

Robert-Knjaz-RazmisliU našoj knjižnici, s namjerom edukacije i upozorenja na sve veći problem alkoholizma među mladima, prikazujemo edukativni kratki film“Razmisli – treba znati stati“ autora, svima nam znanoga, Roberta Knjaza. Film je dio nacionalne kampanje Zagrebačke pivovare nastao u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Film je, kao i popratni sadržaji sata u knjižnici, dio zdravstvenog odgoja. Cilj je sprječavanje rane i učestale konzumacije alkohola te osvješćivanje mladih o potencijalnim opasnostima koje alkohol može izazvati – ranu ovisnosti / alkoholizam, prometnu nesreću zbog vožnje u pijanom stanju te kao najgori ishod alkoholnu komu i smrt.

Učenici se u filmu upoznaju s činjenicama koje iznose razni stručnjaci te sa zabrinjavajućim podatcima, o broju mladih alkoholičara, o posljedicama i oštećenjima koje alkohol izaziva.

Više o kampanji možete saznati na e-adresi http://www.razmisli.net/razmisli.html  (26. 3. 2015.) i na stranicama AZOO na kojima možete i pogledati film http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=5391&Itemid=323  (26. 3. 2015.).

Film je, naravno, dostupan i na Youtubeu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 26. 3. 2015. 13:18

E-katalog knjižnice SŠ Tina Ujevića

Poštovani članovi knjižnice!

Od danas knjižnični katalog svoje školske knjižnice možete pretraživati on-line te elektroničkim putem dobiti željene informacije i status određenoga djela, i to na internetskoj adresi: http://ss-tinujevic.zaki.com.hr.

Katalog vam je uvijek dostupan na e-stranicama škole - klikom na posljednju (narančastu) karticu u vodoravnom izborniku ili na desnom (narančastom) izborniku pod modulom Knjižnica, podizbornik E-katalog.

Za sve dodatne informacije obratite se svojoj knjižničarki.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 18. 2. 2015. 14:28

Glagoljica u gostima

    U Mjesecu hrvatske knjige, 23.10.2014., na dan kada je Hrvatski sabor donio odluku kojom se hrvatski jezik uzvisuje na čast i vrijednost uvažavanja koju je dotad uživao latinski jezik, odnosno kada se je hrvatski jezik uveo u sve urede u Saboru kao službeni jezik , u knjižnici Srednje škole Tina Ujevića,  predavanje o glagoljičkim spomenicima i bogatstvu hrvatske glagoljičke baštine koja je jedinstvena u svijetu održao je prof. dr. sc. Darko Žubrinić. Dramski umjetnik u mirovini, Stjepan Bahert, nadahnuto i dojmljivo, s posebnim akcentom umjetnički primjerene ekspresije,  govorio je tekst Očenaša na obrednom jeziku ( http://www.croatianhistory.net/etf/ocenas.html ) te cijeli tekst Bašćanske ploče.

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Kalađija Palić  datum: 27. 10. 2014. 10:41

UPUTE ZA PISANJE ZAVRŠNOG RADA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Kalađija Palić  datum: 17. 1. 2014. 10:35

UZMI ILI OSTAVI - RAZMJENA KNJIGA

UZMI ILI OSTAVI

Imate knjiga s kojih više ne želite brisati prašinu?

Tražite nešto novo, zanimljivo a besplatno?

Ako imate knjige, časopise, stripove koji vam više ne trebaju, a priželjkujete nabasati na neko novo štivo, onda imamo kutak za vas!

Na police pokraj ulaza u knjižnicu možete odložiti svoje knjige, časopise i stripove koje više ne želite, a usput možete potražiti nešto novo za sebe.

Razmjena uzmi ili ostavi potpuno je besplatna i neobavezna. Knjigu, časopis ili strip koji uzmete možete trajno zadržati ili možete, nakon čitanja ili predomišljaja, istu knjigu ili časopis vratiti na police.

Dobrodošle su knjige različitih sadržaja: od beletristike, enciklopedija, rječnika, stručne literature pa sve do kuharica i slikovnica...

Ali, zabranjuje se razmjena pornosadržaja ili knjiga/časopisa/stripova neprikladnog, uvredljivog i ponižavajućeg sadržaja.

Za evenutalna pitanja obratite se školskoj knjižničarki.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 24. 4. 2013. 07:40
» Arhiva naših vijesti    
 


KnjižnicaTražilicaObavijesti

E-katalog knjižnice

E-katalog


E-dnevnik

E-dnevnik za učenike

E-dnevnik za nastavnike


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Raspored zvonjenja


 

 


Esej na engleskom? :-P

Kako napisati esej na engleskom jeziku na državnoj maturi za višu razinu


Korisni linkovi

SLUŽBENI

MZOS

AZOO

ASOO

NCVVO


Carnet

Edu.hr


MANJE SLUŽBENI

Moja matura

Skole.hr

Srednja.hr

Srednjoskolci.studentski.hrE-knjige

E-lektire

Edu knjizara

Project Gutenberg

Digitalna zbirka FFZG

E-knjiznica Carnet

Europeana Europeana 1914 - 1918

European Library

World library

ICDL 

BEK

Get free e-books

Free e-books.net

Took Book Library

Scribd


E-referentna zbirka

HRVATSKI JEZIK

HJP

Hrvatski pravopis

Hascheck

Bolje je hrvatski

Hrvatsko strukovno nazivlje

Nazivlje

Hrvatski na maturi 

Repozitorij metafora hrvatskog jezika

Jezicne tehnologije za hrvatski jezik

Hrvatski po Rebi

Bujica rijeci

Hrvatski  jezik dostupan svima

Istarski rjecnik


ENCIKLOPEDIJE I

LEKSIKONI

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Britannica

Medicinski leksikon

MSD


BAZE PODATAKA

NSK baze

Pero

Hrčak

Nacionalni repozitorij zavrsnih i diplomskih radova


ZANIMLJIVO

http://leksikon.thinking-garment.com/


VRLO KORISNO 

I SVEOBUHVATNO

 

preskoči na navigaciju